Історико-публіцистична література 1988—1991 pp. про договори 1939 р. між СРСР та Німеччиною - Трубайчук, А. Ф.; Полянський, П. Б. (Український історичний журнал, 2025)
Йдеться про дискусію, яка розгорнулася в останні роки у науковій та публіцистичній літературі, про радянсько-німецькі договори 1939 р. Автори полемізують з традиціоналістськими підходами у трактуванні цих договорів, висловлюють свій погляд на міжнародні проблеми, що призвели до виникнення другої світової війни.