Новітня історія України (Закінчення): До створення праці «Історія України. Короткий нарис» - Кульчицький, С. В. (Український історичний журнал, 2025)
У цьому, заключному розділі однотомника автор розповідає про післявоєнну і сучасну історію України: відбудовні процеси в умовах сталінського тоталітарного режиму, здійснення у республіці хрущовських реформ під час короткотривалої «відлиги», події двох довгих десятиріч брежнєвського застою і, нарешті, успіхи й провали перебудовних часів. Закінчення. Початок див.: Укр. іст. журн. — 1991. — № 10.