М. С. Грушевський: між історією і політикою (1924–1934 pp.) (Продовження): До 125-річчя з дня народження академіка М. С. Грушевського - Пиріг, Р. Я. (Український історичний журнал, 2025)
Йдеться про арешт та допити Грушевського у справі так званого «Українського національного центру», сфабрикованій ДПУ УСРР на початку 1931 р. Висувається оригінальна версія причин звільнення та фактичного заслання вченого. Продовження. Початок див.: Укр. іст. журн. — 1991. — № 4, 5, 7—9.