Богдан Хмельницький і проблеми державності України - Степанков, В. С. (Український історичний журнал, 2025)
Висвітлюються малодосліджені у вітчизняній науці питання формування української державності. Зокрема, йдеться про державне будівництво на Україні всередині XVII ст.