Україна. Історія (Продовження) - Субтельний, Орест (Український історичний журнал, 2025)
У другій частині 20-го розділу праці О. Субтельного розкривається сутність таких явищ, як «хвильовизм», «шумськізм», «волобуєвщина», висвітлюються культурні процеси, що відбувалися на Україні в 20-ті роки, зокрема в галузі літератури, науки, освіти, а також церковні справи, насамперед пов’язані з історією створення Української автокефальної православної церкви. Продовження. Початок див.: Укр. іст. журн. — 1991. — № 4, 6—8.