Етнокультурна діяльність українських канадців: здобутки і проблеми: До 100-річчя української еміграції в Канаді - Євтух, В. Б.; Ковальчук, О. О. (Український історичний журнал, 2025)
Автори цієї статті розповідають про те, як українським канадцям удалося зберегти мову предків, їх традиції, а також про діяльність на культурно-мистецькій ниві.