З історії громадської діяльності наукової інтелігенції України в умовах «диктатури пролетаріату» - Неженцев, Ю. І. (Український історичний журнал, 2025)
Розповідається про малодосліджені аспекти діяльності громадських об’єднань наукової інтелігенції України — секцій наукових працівників у 20—30-ті роки. Висвітлюється загальне становище інтелігенції у роки становлення адміністративно-бюрократичної системи.