1941–1945 роки. Україна: До створення праці «Історія України. Короткий нарис» - Коваль, М. В. (Український історичний журнал, 2025)
У статті під кутом зору нової інформації розглядаються найбільш складні проблеми історії України в період Великої Вітчизняної війни.