Польська історична література про українське козацтво - Бєляков, Г. Ф.; Бєлякова, О. Г. (Український історичний журнал, 2025)
Аналізуються твори польських істориків 60-х — першої половини 80-х років, присвячені генезису та еволюції військово-політичної організації українського козацтва, його ролі в установленні державності на Україні.