Утворення Наркомату оборони УРСР у 1944 p.: з історії однієї політичної гри: Маловідомі сторінки історії - Гриневич, В. А. (Український історичний журнал, 2025)
На підставі виявлених у Центральному архіві Міністерства оборони СРСР нових документів розглядається одна з «білих плям» в історії Української PCP — проблема т. зв. «розширення прав союзних республік у галузі оборони і зовнішніх відносин» у 1944 р. і, зокрема, питання про утворення Наркомату оборони УРСР.