М. С. Грушевський: між історією і політикою (1924—1934 рр.): До 125-річчя з дня народження академіка М. С. Грушевського - Пиріг, Р. Я. (Український історичний журнал, 2025)
На основі нових архівних документів автор висвітлює складні перипетії в житті М. С. Грушевського за кордоном, причини і болісний процес повернення його на батьківщину.