Українські студенти в Братіславському ліцеї у XVIII ст. - Даниш, М. (Український історичний журнал, 2025)
Використовуючи невідомі досі архівні документи та матеріали, автор наводить нові дані про навчання і діяльність українських студентів у Братіславському ліцеї в XVIII ст.