Мишко Япончик - Шкляєв, І. М. (Український історичний журнал, 2025)
На основі архівних матеріалів і свідчень мемуаристів автор висвітлює деякі маловідомі сторінки життєвого шляху колишнього електрика М. Віницького, який згодом став одеським злодієм Мишком Япончиком.