З досвіду розв’язання національного питання на півдні України (1920—1930 рр.) - Гусєва, С. О.; Цобенко, М. М. (Український історичний журнал, 2025)
Зроблено спробу розкрити діяльність партійних організацій Одеської області по здійсненню ленінської національної політики на прикладах роботи з національними меншостями півдня України.