Перший український підручник із стародавнього сходознавства - Захарова, І. В.; Сарбей, В. Г. (Український історичний журнал, 2025)
В історіографічній спадщині Лесі Українки помітне місце займає «Стародавня історія східних народів» — перший україномовний підручник із стародавнього сходознавства. Автори цієї публікації оцінюють зміст книжки, характеризують її найголовніші особливості.