Вузівський курс політичної історії XX ст.: предмет, метод, завдання - Варшавчик, М. Я. (Український історичний журнал, 2025)
Викладено питання про предмет, метод і завдання вивчення нового курсу політичної історії у вузах, тобто розглядаються основи його концепції. Стаття може бути використана як вступна лекція до курсу.