З історії селянського руху на Правобережній Україні у XVIII — першій половині XIX ст.: Маловідомі сторінки історії - Зінченко, А. Л. (Український історичний журнал, 2025)
Йдеться про місце й роль духівництва в суспільстві, становище селян Правобережної України, в маєтках духівництва та їх боротьбу проти соціального і національного гноблення в досліджуваний період.