Радянські виборчі кампанії як засіб індоктринації суспільства (на прикладі Української РСР повоєнного періоду) - Стасюк , О. (Український історичний журнал, 2018)
Висвітлюються форми, методи та зміст передвиборчих аґітаційно-пропаґандистських акцій повоєнного періоду в Українській РСР. Показано місце виборчих кампаній у системі радянської пропаґанди. Наголошено на керівній ролі партії в організації та проведенні аґітації, що перетворювало процес на монопольну ідеологічну кампанію. Показано роль урядових чинників щодо проведення виборчих кампаній у західноукраїнських областях. Визначено спільні та відмінні риси ведення передвиборчої аґітації у східних і західних реґіонах УРСР, оцінено ефективність їх впливу на свідомість населення. Основними факторами несприйняття змісту передвиборчої пропаґанди мешканцями західноукраїнських територій названо історичний досвід, здобутий в європейських парламентських структурах, та національно-визвольний рух.