"Український історичний журнал" у дзеркалі діаспорних часописів: дайджест 1958–1992 рр. ( вступна стаття й публікація О.В.Яся) - . (Український історичний журнал, 2017)
У присвяченому «Українському історичному журналові» дайджесті публікацій діаспорної преси висвітлюється багатопланова рецепція цього часопису впродовж 1958–1992 рр. Аналізується різноманітна проблематика та зміст публікацій, спрямованість і засади редакційної політики, показники тиражів, вплив політичної кон’юнктури й ідеологічних метаморфоз на дослідницькі практики істориків в УРСР.