Першопочатки "УІЖ" за документами ЦДАГО України (вступна стаття й публікація О.Г.Бажана) - . (Український історичний журнал, 2017)
Наведені в публікації документи ЦК КПУ, які зберігаються у Центральному державному архіві громадських об’єднань України, висвітлюють передумови заснування та заходи вищого партійного керівництва УРСР щодо започаткування «Українського історичного журналу», особливості діяльності редколегії часопису наприкінці 1950-х рр.