Революція 1917–1921 рр. у різних форматах (гортаючи числа "Українського історичного журналу") - Верстюк , Владислав Федорович (Український історичний журнал, 2017)
Зроблено спробу простежити, як упродовж багаторічної історії часопису на його сторінках змінювалося бачення подій революції 1917–1921 рр. У радянський період вона подавалася як «Велика Жовтнева соціалістична революція на Україні» й висвітлювалася схематично переважно крізь призму діяльності більшовицької партії. Із падінням тоталітарного режиму цю парадигму було відкинуто, натомість відтворено детальну картину національної революції.