Листи Альфреда Єнсена до Михайла Грушевського (вступна стаття й публікація В.В.Тельвака та І.Б.Гирича) - ., (Український історичний журнал, 2017)
Уперше публікуються листи Альфреда Єнсена до Михайла Грушевського. Епістолярій висвітлює малознані контакти вчених упродовж 1909–1914 рр. У листах обговорювалися проблеми, пов’язані зі співпрацею шведського славіста у «Записках Наукового товариства імені Шевченка», популяризацією ним здобутків української культури та науки у західноєвропейському інтелектуальному просторі.