Археографічні студії професора Я.Калакури - Палієнко , Марина Геннадіївна; Гирич , Ігор Борисович (Український історичний журнал, 2017)
Розглядається внесок професора Я.Калакури в дослідження теоретичних та методологічних проблем археографії, його підходи до визначення і трактування поняття «українська археографія». Проаналізовано публікації дослідника з історії Київської археографічної комісії, формування археографічної школи Університету св. Володимира, розвитку археографічних студій в Україні на сучасному етапі.