Студії пам’яті у сучасній гуманітаристиці: історія становлення - Киридон , Алла Миколаївна (Український історичний журнал, 2017)
Сучасний стан гуманітарних студій визначається появою та еволюцією нових дослідницьких парадигм, розмиванням меж традиційних дисциплін, активним розвитком міждисциплінарних студій. Розширення теоретичного горизонту, методологічного й категоріального апарату в академічному середовищі актуалізували, зокрема, і проблему дослідження «пам’яті». У статті розглядається історія становлення студій пам’яті як нового напряму наукових досліджень. Окреслено основні тенденції та етапи розвитку у західній науці та вітчизняному дискурсі.