Архівна освіта в Україні: традиції й тенденції - Бездрабко, Валентина Василівна (Український історичний журнал, 2017)
Розглянуто традиції та новітні тенденції розвитку архівної освіти в нашій країні. Визначено й охарактеризовано дві моделі освіти: історико-архівну та соціокомунікаційну. Зауважено на особливостях зарубіжного досвіду підготовки фахівців для архівної галузі й можливостях його запозичення. Акцентовано увагу на сучасному нормативно-правовому реґулюванні розвитку архівної освіти в Україні.