Фельдмаршал Герман Айхгорн: служба та смерть в Україні (квітень – липень 1918 р.) - Пиріг , Руслан Якович (Український історичний журнал, 2017)
Досліджується діяльність Г.Айхгорна на чолі німецьких окупаційних військ в Україні. Показано вплив його наказів на внутрішньополітичну ситуацію, заходи штабу оберкомандо щодо зміни державної влади. Висвітлено його відносини зі П.Скоропадським та гетьманським урядом, дії з придушення селянських повстань. Розкрито причини й обставини вбивства фельдмаршала.