Руське королівство й Німецький орден за часів Юрія ІІ - Горбач , Тимур Сергійович (Український історичний журнал, 2017)
Досліджуються відносини Руського королівства з державою Німецького ордену за правління Юрія II. Проаналізовано зміст його договорів із хрестоносцями. Висунуто гіпотезу про те, що після смерті останніх Романовичів галицьковолинське боярство восени 1324 р. відрядило посольство до великого князя литовського Гедиміна для узгодження кандидатури Болеслава Тройденовича на руський престол. Береться під сумнів поширене в історіографії твердження про участь руського рицарства в польсько-орденській війні 1327-1332 рр.