Україна: "час війні й час миру" - Ткаченко, В. М. (Український історичний журнал, 2017)
Маємо жити і творити з урахуванням того, що є «час війні й час миру». Нині настав час усвідомити, що Росія – це постійний виклик Україні, на який слід безперервно знаходити адекватну відповідь і формувати українську національну ідентичність як рівнозначну фактору національної безпеки.