Майстерня М.Грушевського-джерелознавця - Папакін, Г. В. (Український історичний журнал, 2017)
Розглянуто доробок М.Грушевського у сфері історичного джерелознавства. Наголошено, що академік, не дивлячись на відсутність узагальнюючих праць такого спрямування, залишив значну теоретико-методологічну спадщину у цій царині. Окреслене ставлення М.Грушевського до різних типів і видів джерел, дослідницький інструментарій, застосування зовнішньої та внутрішньої критики джерел. Зроблено висновок, що розвиток усіх наук гуманітарного циклу, до яких долучився М.Грушевський, ґрунтувався насамперед на всебічному дослідженні джерел і пам’яток, що дійшли з минулого.