Розгром анархістського руху в радянській Україні (1927–1929 рр.) - Савченко , В. А. (Український історичний журнал, 2017)
Розвінчується міф, який склався в історіографії про те, що анархістських організацій у радянській Україні в 1927–1929 рр. не існувало. У великих промислових центрах (Одеса, Харків, Київ, Дніпропетровськ) анархістські ідеї мали прихильників серед студентської та робітничої молоді, частина анархістських груп уважалася «дикими» – вони не були пов’язані з традиційними анархістськими структурами. У 1927 р. диктаторська верхівка СРСР вирішила розпочати повне винищення анархістських угруповань, що призвело до ліквідації анархістського підпілля в УСРР.