ЧЕРНІКОВ І.Ф. Дружня підтримка і співробітництво: УРСР у відносинах Радянського Союзу з країнами Близького і Середнього Сходу (1922–1939 pp.). – К.: Наук. думка, 1973 - Ганусець , О.І. (Український історичний журнал, 2025)
.