TOBIASZ Julian. Na tylach wroga. Obywatele radziecky w ruchu oporu na ziemiach polskich 1941–1945. – Warszawa: Wydawnictwo Ministerstwa Obrony Narodowej, 1972 - Клоков , В.І. (Український історичний журнал, 2025)
.