Історія селянства Української РСР. Т. 1. Від найдавніших часів до Великої Жовтневої соціалістичної революції. – К.: Наук. думка, 1967. - Гуслистий , К.Г.; Мельник , Л.Г. (Український історичний журнал, 2025)
.