До історії Любеча у XIV–XV ст. - Русіна, Олена (Український історичний журнал, 2020)
Розглядається низка суперечливих моментів в історії давнього Любеча, відомого з кінця IХ ст. За часів литовської зверхності місто перебувало в держанні приватних осіб, включно з утікачем із Московської держави князем Василем Верейським, з яким пов’язані драматичні колізії кінця ХV ст. Авторка висловлює думку, що перехід Любеча під контроль київських воєвод слід датувати серединою ХVI ст.