"…в ті важкі дні лютого 2022-го року громада Охтирщини так згуртувалася, що вам просто не передати!": Інтерв’ю з Героєм України полковником Д. Диким про оборону Охтирки (24 лютого — 27 березня 2022 р.) (інтерв’ю записав та під готував до друку О. Филь) - Філь, Олександр (Український історичний журнал, 2024)
Мета — шляхом проведення інтерв’ю з командиром 91-го окремого Охтирського полку підтримки Героєм України полковником Д. Диким розширити доступну джерельну базу свідчень про оборону міста Охтирки в період із 24 лютого по 27 березня 2022 р. Основний метод, що використовувався, полягає в інтерв’юванні респондента за попередньо розробленим питальником. Наукова новизна. В науковий обіг уводяться свідчення коменданта м. Охтирка, які дозволяють простежити процес підготовки до оборони, а також роль військовослужбовців і добровільних помічників ЗСУ у захисті міста від передових загонів російської армії вторгнення. Висновки. Проведене інтерв’ю стало важливою складовою джерельної бази усноісторичних свідчень, що можуть бути використані вітчизняними та зарубіжними істориками для вивчення особливостей першого етапу широкомасштабного вторгнення загалом та оборони Охтирки зокрема.