Українські аспекти білорусько-литовського літописання: історія й історіографія - Русина, О. В. (Український історичний журнал, 2016)
Узагальнюються авторські напрацювання у царині літописання з теренів Великого князівства Литовського XV–XVI ст. Ідеться як про сюжети, прямо дотичні середньовічної історії України, так і про внесок українських фахівців у дослідження цього літературного явища. Особливу увагу приділено таким його складовим, як «Похвала Вітовту», «Повість про смерть Скирґайла» і «Повість про Поділля». Висловлюється сподівання, що публікація стане поштовхом до по дальшого студіювання окреслених проблем.