Невідомий лист кримського хана Девлета I Ґірея до польського короля Сиґізмунда ІІ Авґуста (вступна стаття й публікація Ю.А.Мицика) - . (Український історичний журнал, 2016)
У публікації представлено невідомий лист кримського хана Девлета I Ґірея, адресований польському королеві Сиґізмундові ІІ Авґусту та присвячений військовому союзу проти Московії. Документ стане складовою частиною кримського дипломатарія, робота над яким розпочалася в Інституті української археографії та джерелознавства імені М.Грушевського НАН України.