Соціальна структура давньоруського суспільства - Котляр, М. Ф. (Український історичний журнал, 2015)
Досліджено структуру давньоруського суспільства ІХ–ХІІІ ст., його багатоукладність, існування в ньому залишків рабовласницького ладу, реліктів ладу родоплемінного та ін. Розглянуто еволюцію суспільства протягом усієї доби існування Давньоруської держави.