Правозахисна діяльність З.Красівського - Островський, В. В. (Український історичний журнал, 2015)
Розглядається правозахисний вияв суспільно-політичної діяльності З.Красівського. На основі опублікованих і вперше виявлених документів Галузевого державного архіву Служби безпеки України реконструйовано факти участі його в Українській громадській групі сприяння виконанню Гельсінських угод та Українській Гельсінській спілці, розкрито місце й роль З.Красівського у цих об’єднаннях. Ідеться також про заходи республіканського КДБ, спрямовані на локалізацію та дискредитацію найактивніших діячів українського спротиву.