Постать і спадщина М.Драгоманова в українській історіографії: стереотипи й канон - Куценко, Ю. Ю. (Український історичний журнал, 2015)
Аналізується формування у драгомановознавстві стереотипів вивчення постаті й наукового доробку відомого українського вченого та громадсько-політичного діяча другої половини ХІХ ст. Досліджуються причини, шляхи складання канону драгомановознавства, а також його сутність.