Поліщук Ю.М. Національні меншини Правобережжя України у контексті етнічної політики Російської імперії - Гаухман, М. В. (Український історичний журнал, 2015)
Поліщук Ю.М. Національні меншини Правобережжя України у контексті етнічної політики Російської імперії (кінець ХVІІІ – початок ХХ століття). – К.: ІПіЕНД ім. І.Ф.Кураса НАН України, 2012. – 432 с.