Україна в умовах антитерористичної операції та російської збройної аґресії (2014 р.) - Головко, В. В. (Український історичний журнал, 2015)
Розглядається проблема розгортання російського втручання у внутрішні справи України з другої половини 2013 та впродовж 2014 рр., у тому числі економічний тиск, анексія Криму, пряма воєнна аґресія. Показано політику офіційного Києва щодо дій Росії та сепаратистських угруповань на сході нашої країни.