Суспільно-політичне й соціально-економічне становище України в 2010 – першій половині 2015 рр. - Кульчицький, С. В. (Український історичний журнал, 2015)
Оцінюється суспільно-політичне та соціально-економічне становище України за останні шість років. Основну увагу приділено Євромайдану, який перейшов у Революцію гідності, а також окупації й анексії Росією Кримського півострова, російській аґресії на сході нашої країни.