З історії Національної спілки краєзнавців України (до 90-річчя заснування) - Реєнт, О. П. (Український історичний журнал, 2015)
Висвітлюються етапи становлення та розвитку Національної спілки краєзнавців України – від створення Українського комітету краєзнавства, розквіту краєзнавства в 1920-х рр., через політичні репресії й повоєнне відродження до структуризації та відновлення діяльності Всеукраїнської спілки краєзнавців. Також розглядаються сучасні суспільно важливі проекти НСКУ як вагомої складової громадянського суспільства.