Кочовики й торгівля зерном у Надчорномор’ї VI– III ст. до н.е. - Одрін, О. В. (Український історичний журнал, 2015)
Розглядається роль скіфів у зерноторгівлі в Північному Причорномор’ї VI–III ст. до н.е. На підставі даних порівняльної етнографії, писемних та археологічних джерел показано, що кочовики, зокрема скіфи, були не стільки посередниками в торгівлі зерном, скільки його споживачами. Вказано можливі джерела та способи одержання зернових, зроблено спробу визначити можливі обсяги споживання збіжжя номадами в різні періоди історії Скіфії.