Нововиявлені листи православних ієрархів ХVІІ ст. (вступна стаття й публікація Ю.А.Мицика) - . (Український історичний журнал, 2014)
У публікації представлено листи церковнослужителів, які розширюють джерельну базу вивчення історії православної церкви в Україні козацької доби. У поданих нижче матеріалах висвітлюється економічне становище монастирів, їх зв’язки з Білоруссю, стосунки з церковними братствами, взаємовідносини з підданими, мешканцями монастирських сіл та ін.