Блоґосфера як історичне джерело: до постановки проблеми - Михайлова, О. Ю. (Український історичний журнал, 2014)
Розвиток сучасної української історії неможливо уявити без леґалізації нового типу історичних джерел – інформації, яка міститься в інтернет-повідомленнях. На особливу увагу заслуговує блоґосфера – як її контент, так і статистичні дані. Нижче подано короткий огляд методології роботи з матеріалами блоґосфери, зазначаються особливості й небезпеки використання цього нового типу джерел.