Рееміґрація кримських татар у 1860-х рр. - Алієв, Р. Д. (Український історичний журнал, 2014)
Розглядається маловідомий епізод історії кримськотатарського народу, пов’язаний із рееміґрацією з Османської імперії, що розпочалася в 1860-х рр., майже відразу після масового виїзду з Криму. Дається оцінка відповідних заходів адміністрації Таврійської ґубернії.