Всеросійський земський союз в Україні: структура, напрями та результати діяльності - Донік, О. М. (Український історичний журнал, 2014)
Висвітлюється діяльність комітетів Всеросійського земського союзу в Україні під час Першої світової війни як у справі опіки фронтовиків, так і цивільного населення. Розглядаються структура цього доброчинного об’єднання, напрями та результати роботи його підрозділів на фронті й у тилу.