Україна ХІХ – початку ХХІ ст.: цивілізаційний контекст пізнання. – Кн. II - Пиріг, Р. Я. (Український історичний журнал, 2013)
Україна ХІХ – початку ХХІ ст.: цивілізаційний контекст пізнання / М.Ф.Юрій, Л.М.Алексієвець, Я.С.Калакура, О.А.Удод. – Тернопіль: Астон, 2012. – Кн.II. – 696 с.